Δωρεάν εξετάσεις εκτίμησης αναγνωστικών ικανοτήτων από τον Δήμο Χερσονήσου 

Δωρεάν εξετάσεις εκτίμησης αναγνωστικών ικανοτήτων παρέχονται σε μαθήτριες και μαθητές δημοτικών σχολείων από το Δήμο Χερσονήσου από τις 10 έως και τις 12 Οκτωβρίου. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ομάδα Eye Radar – Dyslexia, η οποία ασχολείται με τη σχετική έρευνα για περισσότερα από 12 χρόνια και συνεργάζεται με τα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ στις Ηνωμένες Πολιτείες και του Καρντίφ στην Ουαλία.  Η μέθοδος έχει εφαρμοστεί ήδη σε πάνω από 3.000 μαθητές, ενώ φέρει τη σχετική πιστοποίηση CE για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Οι εξετάσεις υλοποιούνται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Δημαρχείου Χερσονήσου στις Γούρνες (Πρώην Αμερικανική Βάση), ενώ με εξοπλισμό της ομάδας Eye Radar, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν οφθαλμολογικός και ακοολογικός έλεγχος ώστε να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά ακούν και βλέπουν καλά. 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στη διαδικασία, μπορούν κλείνουν το ραντεβού τους καθημερινά από τις 10.00 – 12.00 το πρωί κατά τις εργάσιμες ημέρες, στο τηλέφωνο 2813404694. Οι εξετάσεις αφορούν σε μαθήτριες και μαθητές Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων Δημοτικού. Εφόσον όλα είναι καλά με τις αρχικές εξετάσεις του παιδιού, θα προχωρά η εξέταση με το ψηφιακό εργαλείο ανάγνωσης Eye Radar. Εφόσον υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα, οι γονείς πρόκειται να ενημερωθούν άμεσα για πρόσθετη διερεύνηση κι εξετάσεις.

Δωρεάν εξετάσεις εκτίμησης αναγνωστικών ικανοτήτων θα επαναληφθούν και από 7 έως 9 Νοεμβρίου, κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού. Αναφέρεται ότι υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις για ραντεβού, για τα οποία θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. 

Τονίζεται ότι το διεθνές πρόγραμμα εκτίμησης αναγνωστικών δυνατοτήτων εντάσσεται στο πλαίσιο ανίχνευσης της διαγνωστικής ευχέρειας των  παιδιών, βασιζόμενη στις συνολικότερες προσπάθειες που υλοποιεί ο Δήμος για την ενίσχυση παροχής δωρεάν υπηρεσιών δημόσιας Υγείας, αλλά και στην αναγκαιότητα πρώιμων παρεμβάσεων με στόχο την βελτίωση της Παιδείας και της μάθησης. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί